Hvad der er sparet, er tjent!

En pension handler i bund og grund om at have mest muligt sparet op til den dag, man går på pension. Dette bliver umiddelbart påvirket af 4 parametre – Indbetaling, Forsikringspriser, Omkostninger og Afkast.

Her udover er der et meget simpelt sted at ”spare” penge og derved have mere til pension i sidste ende – husk at samle dine pensioner!! De fleste steder betaler du et gebyr hver måned, for at have din pension stående uden at du indbetaler til pension – dette gebyr ligger oftest på 300 kr. og opefter. Ser du dette over den tid du sparer op fx 30 år, så ender dette med at blive til rigtig mange penge – da du også skal regne de penge med, du ikke for forrentet.

Jeg har her lavet et eksempel på, hvor meget det betyder, at samle sine pensioner. Jeg har taget udgangs punkt i en person, der har 30 år til pension, pensionsordning 3 steder, og der har 3 forskellige gebyrstørrelser.

Der kan være grunde til, at du skal lade dine pension stå – så derfor bør du altid tale en rådgiver, inden du gør noget…

 

Saml de små pensioner GRATIS

Har du en pensionsopsparing, hvor der er mindre en 20.000 kr. sparet op, kan du i 2012 og 2013 flytte din pension (samle) hos en ny leverandør GRATIS – og derved sparer gebyrerne. Et gebyr på fx 500 kr. på en 10.000 kroners opsparing svarer til 5 % – hvilket er mindre end hvad de fleste selskaber giver i forrentning og dine penge bliver bare mindre værd dag for dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top