Spar skattekroner på Sundhedsforsikringen

Efter regeringen besluttede at medarbejderne skal betale skat af værdien af den sundhedsforsikring som virksomheden betaler, er der i selskaberne blevet arbejdet på at finde forskellige løsninger. I de enkelte løsningsmodeller kan der være meget stor forskel på, hvor meget den enkelte medarbejder bliver beskattet.

Beskatning på mere en 50 %
Bliver du beskattet med 50 % eller mere af værdien af den sundhedsforsikring din arbejdsgiver betaler for dig – kan det være en rigtig god ide at virksomheden får undersøgt alternative muligheder.

Hvor meget kan jeg spare?
Det er lidt svært at svare præcist på, men hvis din sundhedsforsikring fx koster virksomheden 2.000 kr. om året, vil en beskatning på 70 % kontra en beskatning på 40 % betyde, at du i den ene model skal betale skat af 1.400 kr. og i den anden model skal du betale skat af 800 kr. Dette svarer til en forskel på 250 – 350 kr. efter skat afhængig af, hvor meget du betaler i skat.

Priserne på sundhedsforsikringerne svinger også meget, og her vil en forskel i prisen selvfølgelig også påvirke udfaldet om den endelige besparelse.

One Response

  1. […] sundhedsforsikringen koster. Nogle selskaber har dog skatteoptimeret deres sundhedsforsikringer – se mere i mit tidligere indlæg – så den er delt op i en privat del og en arbejdrelateret del. Medarbejderen skal ikke […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top