Tjek din forskudsopgørelse

-       Så du ikke betaler for meget i skat…

Der kommer til at ske en del ændringer i forbindelse med, at man fra årsskiftet ikke længere kan indbetale til kapitalpension. Hvis du i dag indbetaler til kapitalpension, så vil SKAT automatisk forvente, at du indbetaler til den nye ”alderspension”, hvor der ikke er fradragsret. Mange pensionsselskaber forventer det modsatte, nemlig at du fremover vil indbetale til Ratepension eller Livrente, hvor der fortsat er fradragsret..

Dette kan betyde, at du vil komme til at betale SKAT, af beløb du ikke skal… Din skat vil selvfølgelig blive reguleret året efter, når din selvangivelse er lavet – men hvorfor ikke bruge beløbet aktivt, til nedbringelse af gæld eller noget helt tredje. Det er alt andet lige en bedre forretning.

Det er her du skal tjekke… RUBRIK 19 ”Gruppelivsforsikring, aldersforsikring, legater og bestemte personalegoder”

SKAT kan have hævet beløbet her med op til 27.600 kr. svarende til 2.300 kr. pr. måned, som du kan komme til at betale skal af, hvis det ikke bliver justeret.

 

Et lille tip

Tjek at beløbet stemmer overens med det forventede, og et lille tip kan være at holde det op mod sidste års forskudsopgørelse – hvis der ikke er sket væsentlige ændringer i dine indkomst forhold.

One Response

  1. […] – det gør man ikke, hvis man indbetaler til aldersopsparing, og man vil derfor få dette som en indtægt i forhold til en skat – og dermed en lavere udbetaling hver […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top