Årsopgørelse 2016 og din pension

Mange oplever i disse dage at tjekke deres årsopgørelser fra skat. Enten er du en af de heldige der skal have penge tilbage, ellers skal du måske betale en restskat.

Når man ser på pensionsdelen af årsopgørelsen kan en efterskat skyldes for meget indbetalt til ratepension, da man maks. måtte indbetale 52.400 kr. til ratepension i 2016.
Har du indbetalt mere end 52.400 kroner i 2016 til ratepension, kan du dog stadig tage den med ro. Langt de fleste pensionsselskaber sørger nemlig automatisk for, at det der bliver indbetalt for meget bliver indsat på en livsvarig livrente i stedet – så vil du nemlig stadig have fuldt fradrag / bortseelsesret. Men det er selvfølgelig altid en god idé at følge op på det.

Jeg har flere ratepensioner
Indbetaler du til flere ratepensioner, og er du i tvivl om dine indbetalinger har oversteget de 54.400 kr. til ratepension, kan du tjekke dette på dette på din årsopgørelse.

Har du indbetalt for meget til ratepension og gerne vil have fradraget/bortseelsesretten for det indbetalte beløb, kan dette også stadig nås. Du skal blot tage kontakt til din pensionsleverandør og bede om at få beløbet overført til livsvarig livrente.

Bemærk dog, at hvis du både har indbetalt til en privat pension og en arbejdsgiverpension, så er det på den private pension – den du selv har oprettet – at ændringen skal foretages.

Hvordan ændrer du?
Hvis du ønsker at få flytte dine overskydende indbetalinger til en livsvarig livrente, skal du udfylde den blanket, der hedder § 21A (blanketnummer 07.083), som du finder på skat.dk. Når du har udfyldt blanketten, skal du sende den til den bank eller det selskab, der skal foretage ændringen. Du skal vedlægge en kopi af din årsopgørelse som dokumentation.

Hvor kan du se ændringen?
I de fleste selskaber, der skal flytte dine overskydende indbetalinger til en livsvarig livrente, skal du regne med, at der går nogle uger, fra de har modtaget blanketten og en kopi af årsopgørelsen til du kan se ændringen i din skattemappe på skat.dk.

Skulle du stadig være lidt usikker på forløbet, er det blot at kontakte dit pensionsselskab, så vil de nemt kunne vejlede dig.

Pensionssatser 2017:

I 2017 kan du indbetale:

– Ratepension: 53.500 kr.

– Opfyldningsfradraget udgør: 49.300 kr.

– Aldersforsikring/aldersopsparing: 29.600 kr.

– Topskattegrænse efter amb.: 479.600 kr.

– Indbetaling til kapitalpension: Afskaffet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top