Du kan stadig nå det

Du kan trække pensionsindbetalinger fuldt fra i skat uanset om du betaler bund- eller topskat. For at udnytte skattefordelen ved en ekstra pensionsindbetaling skal du sørge for, at din indbetaling rammer dit pensionsselskab inden den 30. december 2019, hvis du indbetaler på en privat pensionsordning. Har du din pensionsordning gennem dit arbejde skal du ofte tidligere i gang, da de fleste virksomheder kører lønnen tidligere. Hvis du indbetaler til en bank, skal du sørge for, at pengene er modtaget og bogført senest den 30. december 2019.

Firmapension
Har du en firmapension skal du sørge for, at din indbetaling skal kunne indeholdes i din løn. Afhængig af din indtægts størrelse kan det være, at det måske skal trækkes af to omgange, og derfor kan det være, at du skal trækkes i løn allerede for november. Det er heldigvis nemt, da du blot skal give besked til virksomhedens lønadministrator, så de kan indbetale den ekstra opsparing i god tid.

Privatpension
Hvis du har en privatpension, vil du blot skulle sørge for, at pengene skal være modtaget senest den 30. december 2019 for at sikre fradragsret i 2019.

Jeg har ingen pensionsordning
Hvis du ikke har en pensionsordning, er det selvfølgelig noget, du først skal have oprettet. Det er heldigvis meget enkelt, og kræver blot lidt rådgivning – og du kan sagtens nå det inden årsskiftet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top