Husk pensionen, når du skifter job

 bliver konsulentansat eller måske selvstændig..

 

COLOURBOX19312635 - WEBSom en del af lønpakken er der i dag typisk en aftale om at en del af lønnen hensættes til sikkerhed og opsparing.

Vær sikker på at du gør det rigtigt og i god tid, så du ikke lige pludselig utilsigtet står uden et sikkerhedsnet, så du og familien kan fastholde jeres levestandard, hvis uheldet er ude!

 

 

Det kan være dyrt, at beholde sin pension

Mange af dem der stopper hos en arbejdsgiver, hvor der er en attraktiv firmapension, får som udgangspunkt et tilbud om at fortsætte sin pensionsordning privat.

Mange får dog også en slem overraskelse, når tilbuddet dumper ind af brevsprækken.  I mange tilfælde er det nemlig voldsom dyrt, at beholde sine forsikrings-dækninger, når man fremover skal til at have sin pension privat.

Baggrunden for denne prisstigning er at de fleste kommercielle selskaber, i dag har lavet særlige løsninger til de personer, der ønsker at videreføre deres firmapensionsordning privat. Og det er ofte her, at man ser prisen på forsikringsdækninger og omkostninger eksploderer. Det skal selvfølgelig nævnes, at det ikke er i alle pensionsselskaber at dette sker.

Køb ind på ny

Hvis du får tilbud om at forblive kunde, og du synes at det virker dyrt, kan det være en rigtig god ide at undersøge, hvad man ellers kan få på markedet. Der kan i mange tilfælde være mange penge at spare, ”ved bare at komme ind fra gaden” fremfor at videreføre sin gamle pension. Om ikke andet koster det ikke noget at spørge, og så har du et ordenligt sammenligningsgrundlag.

Som privatperson skal du aflevere helbredsoplysninger, når du starter en pensionsordning og der kan stilles krav til, hvor meget du minimum skal indbetale. Men kan du opfylde kravene her, vil du i mange tilfælde kunne opnå en væsentlig lavere forsikringspris end ved at benytte dig af videreførselstilbuddet.

Jeg skal være selvstændig

Stopper du hos din arbejdsgiver, fordi du vil starte som selvstændig, er der i dag også væsentligt stærkere alternativer på markedet. Til selvstændige tilbydes der særligt attraktive pensionsløsninger, med rig mulighed for at sikre sig ved tab af erhvervsevne, kritisk sygdom, død og behovet for en sundhedsforsikring. Men alle kan selvfølgelig ikke skæres over en kam, så også her vil det være en god ide at vurdere for og imod.

 

Faktaboks

Videreførselstilbud kommer oftest i spil når man:

  • Får nyt arbejde, hvor arbejdsgiveren ikke har en pensionsløsning.
  • Bliver selvstændig
  • Er mellem arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top