Kapitalpension – skal man betale afgiften nu?

Mange overvejer lige nu, om de skal betale afgiften på deres kapitalpension. I forbindelse med skattereformen har man fået mulighed for at afgiftsberigtige (betale afgiften) på sin kapitalpension i løbet af 2013, og få en ”rabat” på afgiften. Man vil slippe med at skulle betale 37,3 % mod de normale 40 %.

Kan det betale sig? Og det hurtige svar er Ja, det vil det for langt de fleste af os…

Men svaret afhænger bl.a. af, hvor lang tid der er til man skal have den udbetalt, hvor stor ens depot er, vil det være gratis at få betalt afgiften og hvilken rente man forventer at få af sin investering.

Dog handler det om at få udbetalt kapitalpensionen så sent som muligt, altså så tæt på udløb af aftalen som muligt ved udgangen af 2013. Generelt betyder det, at jo længere tid der er til at du skal på pension og jo højere rente, du forventer – des bedre er det at vente med at betale afgiften.

Da der er flere faktorer i spil, er det er en god ide, at tale med sin pensionsrådgiver om, hvad der er det rigtige for dig. Mange pensionsselskaber vil kontakte deres kunder med anbefalinger enten i år eller i løbet af 2013.

2 Responses

  1. […] år er det mest markante, der er sket nok, at kapitalpensionen har set sit endelige og at undersøgelser viser at ”ældrebyrden” ikke bliver en byrde […]

  2. […] tidligere skrevet omkring fordelene ved at betale afgiften nu, frem for at vente til udløb – http://pensionsbloggen.dk/kapitalpension-skal-man-betale-afgiften-nu/ og disse forudsætninger har umiddelbart ikke ændret […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top