Må man bruge andres penge?

De seneste dage er det kommet frem, at PFA har fået et påbud fra finanstilsynet, at de ikke må bruge eksisterende kunders penge til at give til nye kunder. Pengene bruges i forbindelse med at give en rabat til at få nye kunder ind i folden. PFA mener ikke, at dePengesedler har gjort noget forkert, da de har gjort det i overensstemmelse med de retningslinjer som er afgivet til Finanstilsynet – dette er Finanstilsynet dog ikke enige i. Her fra vores stol er det lidt svært at vurdere om der er gjort noget forkert rent juridisk, og det må selvfølgelig være en sag mellem PFA og finanstilsynet. Se mere HER.

Men ren moralsk og en generel holdning til sine kunder og hvordan man driver forretning –  så synes jeg at PFA er lidt på kant med, hvad man bør gøre. Det bør alt andet lige være de kunder eksisterende kunder, der har finasieret resultatet, der bør have det positive udfald – altså det burde være de eksisterende kunder, der burde have fået reducereret deres priser. I Pensions branchen som i alle andre brancher, er det god kutyme at holde skæg for sig og snot for sig – specielt når man har med ”andres penge ” at gøre. Jeg tror det ville være en god ide, hvis man som kunde i PFA, fik trykket dem lidt på maven for at se om man kunne for forbedret sine priser, da der åbenbart bør være noget at komme efter, for som alle ved så er det billigere at beholde en kunde, end at skulle ud og ”betale for en ny”.

Pensionsbranchen er generelt under et enormt konkurrencemæssigt pres, og dette er nok et resultat heraf. Tidligere skrev jeg om den ”krig”  (Se HER) der verserer mellem Pfa og Danica, og hvordan mæglerene foretrak nogle leverandører frem for andre, og ifølge Danica ikke var objektive og uvildige. Nu er PFA så i ilden igen…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top