Pensionsdagen – hvad er nu det?

young couple shopping online with bank card

Pensionsdagen er et fælles tiltag fra pensionsbranchen, der har til hensigt at få pension lidt højere op på dagsordenen hos danskerne. Pensionsdagen kommer lidt af tanken ”jeg tænker først på min pension, den dag der er 25 timer i døgnet” – og denne dag er som bekendt dagen, hvor vi går fra sommer til vintertid, altså søndag den 30.10.2016.

På pensionsdagen har man mulighed for at komme i kontakt med sit pensionsselskab på en søndag, og få stillet de spørgsmål, man ikke lige har haft tid til i løbet af året. Da pension i de flestes optik nok ikke er verdens mest interessante område, men nærmere et nødvendigt onde, der blot skal køre af sig selv i baggrunden, er tiltaget opstået. Pension udgør ofte mellem 10% og 20% af ens løn, så det burde alt andet lige have stor interesse, men for mange er det uoverskueligt, og der er lang tid til – så det er lettere ikke at gøre så meget.

Jeg synes pensionsdagen er et godt initiativ, og jeg synes man skal benytte sig af opfordringen og få kigget på sin pension – og helt generelt synes jeg, at det er en god ide at man min 1 gang om året tager stilling til om alt er som det skal være. Pensionsdagen.dk henviser til at man kan tjekke sit pensionsinfo.dk eller ringe til sit pensionsselskab. Pensionsdagen ligger på en søndag, hvor selskaberne normalt ikke har åbent, og derfor giver det dig mulighed for at kunne side i ro og mag derhjemme og se på det – og samtidig have mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål.

_______________________________________________________________________________________

Hvad skal jeg tjekke på pensionsdagen? [faktaboks]

Nogle gange kan det være svært at komme i gang, hvis man ikke, ved hvor man skal starte. Men et forslag kunne være:

  • Hvordan ønsker jeg at leve mit liv, når jeg skal på pension? Og indbetaler jeg nok, så jeg kan leve som jeg drømmer om?
  • Har jeg det sikkerhedsnet, jeg har behov for, hvis uheldet er ude? Det vil sige; er mine forsikringer sat rigtigt op, der er måske sket noget siden jeg sidst så på min pensionsløsning. Det være sig at man har fået børn, blevet gift/skilt, arvet eller noget helt fjerde.
  • Vokser min pension som den skal? Det vil sige, hvordan har afkastet været, og investeres der, som jeg synes er bedst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top