Større pension – skal du betale ekstra til din pension i 2017?

29. december er sidste chance for at indbetale ekstra til din pension i 2017, hvis du vil spare penge i skat. Særligt hvis din indkomst ender på mere end 521.304 kr. (479.600 kr. efter 8% AMB) er der store skattefordele forbundet med en ekstra indbetaling.

Mønter web

Pensionsindbetalinger kan du trække fuldt fra i skat, uanset om du betaler bund- eller topskat. For at udnytte skattefordelen ved en ekstra pensionsindbetaling skal du sørge for at din indbetaling rammer dit pensionsselskab inden den 29. december 2017, hvis du indbetaler på en privat pensionsordning.
Har du din pension via dit arbejde skal du ofte tidligere i gang, da de fleste virksomheder kører løn tidligere.

Firmapension:
Har du en firmapension skal du sørge for at din indbetaling skal kunne indeholdes i din løn. Afhængig af din indtægts størrelse kan det være at det måske skal trækkes af to omgange og derfor kan det være at du skal trækkes i løn allerede for november. Det er heldigvis nemt, da du blot skal give besked til virksomhedens lønadministrator, så de kan indbetale den ekstra opsparing i god tid.

Privatpension:
Hvis du har en privatpension vil du blot skulle kontakte dit pensionsselskab eller din bank og bede om indbetalingsoplysninger og pengene skal være modtaget af pensionsselskabet senest den 29. december 2017 for at sikre fradragsret i 2017.

Jeg har ingen pensionsordning!
Hvis du ikke har en pensionsordning, er det selvfølgelig noget, du først skal have oprettet. Det er heldigvis meget enkelt, og kræver blot lidt rådgivning – og du kan sagtens nå det inden årsskiftet! De formelle krav og regler, svinger lidt fra selskab til selskab, men søg information om dette hos din pensionsleverandør.

FAKTA
• Topskattegrænsen er i 2017 på 479.600 kr. (521.304 kr. før 8% AM-bidrag).
• Indbetaling til ratepension og ophørende livrentepension kan i 2017 ske op til 53.500 kr. (efter 8% AM-bidrag)
• På livsvarig livrentepension er der ingen begrænsninger for størrelsen af indbetaling via en arbejdsgiver.
• På privattegnet livsvarig livrentepension, kan du indbetale op til 49.300 kr. med fuldt fradrag i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top