Sundhedsforsikring – hvorfor er prisen så vigtig?

En sundhedsforsikring kan købes privat eller via sin arbejdsgiver. Langt de fleste danskere har dog sundhedsforsikringen via deres arbejdsgiver, da den ofte er en del af en personalepolitik og anses for at være et medarbejdergode. Sundhedsforsikringen kan enten købes som separat, eller som en integreret del af pensionsordningen.

Den primære grund til at prisen på sundhedsforsikringen er så vigtig, er at forsikringen påvirker medarbejdernes privatøkonomi direkte. Så hvis virksomheden køber fornuftigt ind, vil det ikke blot være en god forretning for virksomheden – men også inddirekte en ”lille lønforhøjelse” til medarbejderne…

 

Sundhedsforsikring pris og beskatning

For den integrerede løsning vil medarbejderen betale skat af det som sundhedsforsikringen koster. Betalingen for forsikringen sker som en del af ens pensionsindbetaling og fragår altså i ens opsparing. Prisen for forsikringen vil blive indberettet til SKAT og man kommer derved til at betale skat værdien.

Hvis Sundhedsforsikringen ligger separat, og det er arbejdsgiveren, der betaler for forsikringen, vil prisen stadig påvirke medarbejderen, da de skal betale skat af det forsikringen koster. Arbejdsgiveren skal indberette værdien af forsikringen til skat.

Prisen på sundhedsforsikringerne er altså super vigtig, fordi den både påvirker medarbejderens rådighedsbeløb direkte, men i mange tilfælde også virksomhedens bundlinie.

 

Hvor meget skal man betale i skat af sin sundhedsforsikring?

Medarbejderen skal betale skat af det som sundhedsforsikringen koster. Nogle selskaber har dog skatteoptimeret deres sundhedsforsikringer – se mere i mit tidligere indlæg – så den er delt op i en privat del og en arbejdrelateret del. Medarbejderen skal ikke betale skat af den arbejds relaterede del, men kun den private del. Hvordan fordelingen er mellem arbejde og privat, ses der forskelligt på mellem selskaberne.  Så afhængig af leverandør vil beskatningen for medarbejderen svinge fra 20 % til 100 % af prisen for sundhedsforsikringen.

3 Responses

  1. Maria says:

    Det lyder til at man som altid skal være meget opmærksom på sine forsikringer… Jeg har en sundhedsforsikring via mit arbejde, men kan ikke lige huske hvor meget den koster… hvad ligger prisen normalt på?

  2. […] i vil vide mere om sundhedsforsikring kan i læse om det på Pensionsbloggen HER og ellers kan i kontakte PensionsSelskabet HER hvor vi har vores […]

  3. […] Sundhedsforsikring – hvorfor er prisen så vigtig …En sundhedsforsikring kan købes privat eller via sin arbejdsgiver. Langt de fleste danskere har dog sundhedsforsikringen via deres arbejdsgiver, da den ofte er en …GO TO WEBSITE! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top